Излет на Царској бари за породице из општине Кула

Државни секретар у Министарству за бригу о породици и демографију Радош Пејовић присуствовао је излету који је ошштина Кула, уз подршку Министарства за бригу о породици и демографију, организовала на Царској бари, недалеко од Зрењанина, за породице са територије те општине.

Породице су наше највеће благо и зато је време проведено у кругу својих породица најдрагоценије, истакао је Пејовић у разговору са породицама из Куле.

Излет на Царској бари, који је организован под слоганом „Дан са породицом је дан за памћење“, је једна од првих манифестација у оквиру пројекта за суфинансирање мера популационе политике и подршке деци и породици у општини Кула, а који је Министарство подржало на недавном конкурсу.

Државни секретар Пејовић је подсетио да је на том конкурсу Министарство определило око 400 милиона динара за пронаталитетне пројекте у 52 локалне самоуправе, а једна од њих је била и управо општина Кула, која је тим средствима и организовала ове излете.

„Сваки минут у друштву најдражих је заиста драгоцен и верујем да се сви ви овде трудите да тог времена имате што више. Свесно значаја породице, Министарство је подржало овај излет“, рекао је Пејовић.

У оквиру излета организована је вожња бродићем Царском баром, боравак у етно селу Тигањица и заједничке породичне игре и активности, као и обилазак Каштела Ечка.

Подели: