Интерсекторска сарадња: Спровођење пронаталитених мера

Државна секретарка у Министарству за бригу о породици и демографију Милка Миловановић Минић, разговарала је у петак, 26. 03. са саветницом министра без портфеља Новице Тончева, задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина, Славком Митричевић.

 

Тема састанка, на иницијaтиву Кабинета министра Тончева, била је сарадња два министарства на очувању и унапређењу репродуктивног здравља, као пронаталитетне мере. Дефинисани су и правци сарадње и заједничког доприноса два министарства овој значајној теми која захтева интерсекторску сарадњу.

 

Државна секретарка Милка Миловановић Минић, представила је активности које Министарство за бригу о породици и демографију спроводи у сагледавању демографских прилика у Републици Србији кроз конкретан рад на терену и обиласке општина и градова.

 

-Намера нам је да сагледамо проблеме, примере добрих пракси, али и могућности да се уз подршку других министарстава са извршном могућношћу, ситуација поправи кроз стварање услова за квалитетнији живот грађана у својим срединама – рекла је Милка Миловановић Минић.

 

Саветница министра Тончева Славица Митричевић, указала је на значај подизања свести грађана, посебно у неразвијеним општинама, кад је реч о заштити и унапређењу репродуктивног здравља жена, а тиме и здравља деце и читаве породице. Она је истакла, да према истраживањима,  десетак процената жена, због стерилитетеа или из других разлога, не  учествује у репродукцији, а многима од њих је потребна подршка.

Подели: