Донацијом од 10 милиона динара почела примена Декларације са Свесрпског сабора

Са састанка у Бањалуци

Министарство за бригу о породици и демографију определило је 10 милиона динара у овој буџетској години локалним самоуправама у Републици Српској, које буду кандидовале пројекте у области популационе политике, породичних вредности, промоције борбе против беле куге и свега што је значајно за породицу и нашу децу, најавила је министар Милица Ђурђевић Стаменковски након састанка са министром породице, омладине и спорта Републике Српске Селмом Чабрић, у Бањалуци.

Ђурђевић је констатовала да је Свесрпски сабор отворио ново поглавље сарадње Србије и Српске и подсетила да се потписани меморандум два министарства односи на сарадњу у области популационе политике, демографије, те међугенерацијске сарадње.

Министар Милица Ђурђевић Стаменковски и посебни савјетник Драгана Миљанић

Она је рекла да су очекивања да у наредној буџетској години буду издвојена знатно већа средства како би се показао континуитет у намери да се деца из Српске и Србије не одвајају.

Министар је рекла да су одмах након Свесрпског сабора организоване посете ученика из Српске Београду, као и да се у наредном периоду планира иста активност.

„Почињемо системом малих корака пут ка заједничком циљу, а то је да оснажимо утисак да су Србија и Српска једна породица и да ћемо се међусобно помагати и подржавати“, нагласила је Ђурђевић Стаменковски.

Она је рекла да је Министарство породице, омладине и спорта Српске данас послало званичан допис и ресорном министарству Србије дало пуну сагласност у складу са потписаним Меморандумом о координацији даљих активности.

Са састанка у Бањалуци министра Милице Ђурђевић Стаменковски и њене колегинице Селме Чабрић

„Декларација у целини, а и наш меморандум о сарадњи нису пуко слово на папиру. Људи ће имати прилику да виде како изгледа када на Дрини градимо заједничке мостове наше сарадње, суживота и спајања и свега онога што представља заједничку вредносну вертикалу Српске и Србије. Желимо да будемо своји на своме са обе стране Дрине и то право нико не може да нам оспори. Желимо да бринемо о свој деци без обзира на националну и верску припаднос“, закључила је Ђурђевић Стаменковски уз поруку да Српска и Србија брину о свим породицама.

Овај састанак делегације Министарства за бригу о породици и демографију један је у низу предвиђених у склопу дводневне посете Бањалуци. Поред министра Ђурђевић Стаменковски у делегацији су још и државни секретар, Никола Вукелић, и посебни саветник, Драгана Миљанић.

Подели: