Град Шабац одличан пример подршке породицама

Град Шабац је одличан пример подршке породицама са децом, што за резултат има и повећање броја рођене деце у овом граду, изјавила је министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић.


„Поносна сам на чињеницу да је Шабац издвојио значајна финансијска средства за подршку породицама, као и свима који тек желе да се остваре као родитељи. За ову годину издвојено је 30 милиона динара за новорођену децу и четири милиона динара за пакете за новорођенчад, а у току прошле године рођено је нешто више беба у односу на претходну, конкретно 1.137“, рекла је Кисић, која је у Шапцу присуствовала обележавању 14 година постојања Фондације „Хумано срце Шапца“.

Министарка Кисић је захвалила овој фондацији и Ружи Поповић на континуираној подршци онима којима је потребна помоћ, наводећи да они сваки дан својим активностима показују велику хуманост и доброту.

„Хвала што помажете породицама које имају децу, често многочланим породицама, којима је потребна подршка. Знамо да су многа деца завршила школовање, први пут отишла на летовање и зивомовање, као и да су многа добила кров над главом захваљујући вашој подршци и помоћи“, навела је Кисић.

Градоначелник Шапца Александар Пајић истакао је да су Фондација „Хумано срце Шапца“ и Ружа Поповић пример свима када је у питању хуманост и доброта.

„Ружа Поповић је својим делима свих ових година показала доброту, хуманост и посвећеност. Ми као град издвајамо огромна средства за социјалну заштиту, али примери оваких организација и оваквих људи, који се баве сваким становником не само града Шапца, већ и читавог Мачванског округа, јесу нешто што чини додатну вредност“, навео је Пајић.

Подели: