Економско оснаживање породица приоритет рада Министарства

Економско оснаживање породица и пружање подстицаја мајкама предузетницама у наредном периоду биће један од фокуса рада Министарства за бригу о породици и демографију, поручила је министарка Милица Ђурђевић Стаменковски приликом посете породици Огњановић у Пожаревцу, која има четворо деце.

„Министарство ће покренути низ активности које ће подржати мајке предузетнице, са троје и више деце, које и поред тога што имају много посла као родитељи, ипак желе и да раде. Спремни смо да саслушамо све идеје и верујем да ће оно што будемо урадили у наредном периоду бити од помоћи и великог значаја за све породе у нашој Србији“, поручила је Ђурђевић Стаменковски.

Министарка је истакла да је Министарство за бригу о породици и демографију покренуло програм који се односи на сарадњу са послодавцима, који морају бити  флексибилни, да разумеју посебности за жене које имају више деце и буду прави пријатељи породица.

Приликом посете Пожаревцу, министарка Ђурђевић Стаменковски је уручила решења о једнократној помоћи и ваучере за куповину лекова и медицинских средстава и ваучера за рехабилитацију у бањама, оболелима од ретких болести и њиховим породицама.

„Како смо и најавили, приликом доделе ваучера у Нишу, наставили смо да обилазимо градове и општине широм Србије и да у непосредном разговору директно, лицем у лице, очи у очи, уручујемо ваучере онима који су затражили право да их користе. Ова акција враћа осмех на лице многима, ова активност је нешто што ће бити један скроман подстицај породицама које се суочавају са овим изазовима“, навела је министарка.

Подели: