Ђурђевић Стаменковски: Забрана патријарху да уђе на Косово и Метохију срамотна

Министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски назвала је срамотном одлуку самопроглашених власти у Приштини да његовој светости патријарху Порфирију забране улазак на Косово и Метохију.

Ђурђевић Стаменковски је поручила да је спречавање поглавара СПЦ да посети Пећку патријаршију и присуствује почетку редовног пролећног заседања Светог архијерејског сабора отворена демонстрација силе над српским народом и његовим светињама на КиМ.

“Насртај на личност патријарха је насртај на цео српски народ. Ово је још један чин иживљавања над Његовом светошћу, али и над свим Србима на КиМ, који се налазе под свакодневном тортуром Куртијевог режима”, истакла је министарка.

Она је рекла да албански сепаратисти користе сваку прилику да понизе и обесправе Србе на КиМ, упорно стварајући неподношљиве услове за живот у којима ће им бити потпуно ускраћена сва права, укључујући и право да исповедају веру својих предака.

Међутим, истиче Ђурђевић, српском народу у покрајини нико не може да забрани да буде свој на своме.

“Нема те забране која ће Србе и њихове породице на КиМ одвојити од српског патријарха и косовског завета”, наглашава министарка Ђурђевић Стаменковски.

Подели: