Ђурђевић Стаменковски: Да нам се рађа што више деце са обе стране Дрине

„Република Србија и Република Српска су једна велика породица“, поручила је  министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски на првој Породичној шетњи у Добоју.

Министарка је истакла да ће се Влада Србије и ресорно министарство заједничким снагама борити да се рађа што више деце са обе стране Дрине.

„Река Дрина неће делити нашу децу, неће раздвајати наше породице, бићемо увек  упућени једни на друге и заједно сарађивати“, нагласила је Ђурђевић Стаменковски приликом прве званичне посете Републици Српској.

Министарка је навела да је љубав Републике Српске према Србији добро позната и деци и омладини у Добоју поручила, да поред својих биолошких мајки, они сви имају још две мајке – мајку Србију и мајку Републику Српску.

Како је нагласила, породица је кичма сваког дrуштва, темељ нашег опстанка, најважнији национални интересе и веома је важно да она не остане само реч, већ да породица мора бити легло из којег потичемо, растемо и стасавамо у људе.

„Породица је матица и наше извориште. Када је породица здрава, сигурно је да ће се из ње подићи и здрави, принципијални, васпитани и морални људи, сутра добри родитељи и узорни грађани. Нека су нам живе и здраве све наше породице.“, истакла је Ђурђевић Стаменковски.

Министарка је нагласила да ће се Министарство за бригу о породици и демографију увек трудити да свим иницијативама, пројектима и различитим догађајима у Републици Српској да скромни допринос и захвалила граду Добоју што ће наставити да пружа подршку удружењима који се баве промоцијом пронаталитетне политике у целини.

„Трудићемо се да позивамо на рађање, на живот, да пружимо подршку и оним паровима који се боре за потомство, самохраним родитељима, породицама које нажалост имају велико бреме, јер њихови чланови болују од ретких болести. Ми смо сви на заједничком задатку – да наше друштво учинимо бољим и сигурнијим“, закључила је министарка.

Министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски је приликом посете Добоју, положила венац на споменик Споменка Гостића.

Подели: