Државни секретар Јанић: Деца наше највеће благо

Државни секретар у Министарству за бригу о породици и демографију Мирко Јанић присуствовао је манифестацији „Културно лето“ у Смедеревској Палaнци, у оквиру које је, поводом Међународног дана младих, организован дан за децу.

„Деца су наше највеће благо, наша будућност и зато све што радимо и што ћемо радити у будућности, радимо управо због наше деце, због њихове среће, здравља, због њихових осмеха“, рекао је Јанић.

Брига о деци и породицама је наш најважнији задатак, рекао је Јанић и додао да су све активности Министарства за бригу о породици и демографију усмерене ка томе.

На састанку са председником општине Смедеревска Паланка Николом Вученом, државни секретар Јанић је подсетио да је Министарство за бригу о породици и демографију на недавном конкурсу за финансирање пронаталитетних мера у локалним самоуправама подржало пројекте у 52 локалне самоуправе, међу којима је и Смедеревска Паланка.

„Драго ми је што заједно са Смедеревском Паланком, која се годинама уназад суочава са падом броја становника, радимо на побољшању демографске слике, што је и циљ пројеката које је Министарство подржало на овом конкурсу“, рекао је Јанић, који је са председником Вученом поделио поклоне деци и обишао штандове посвећене деци.

Општина Смедеревска Паланка је на овом конкурсу добила 3 милиона динара за финансирање поступака биомедицински потпомогнуте оплодње, што ће, како кажу у овој општини, допринети да се још више парова у овом делу Србије остваре као родитељи.

Подели: