Држава део среће и најлепших тренутака 513 породица

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић посетила је у Врању породицу Младеновић, која уз помоћ државне субвенције за куповину прве некретнине по основу рођења детета купила стан.

Ивана Младеновић је једна од 513 мајки која је остварила право на ову подршку државе, рекла је министарка Кисић, која је обишла стан који је ова породица купила.

„Поносна сам на нашу државу, која је овим видом подршке многим породицама олакшала и улепшала живот. То је наш основни циљ, да будемо највећа могућа подршка породицама и деци, а све у циљу да нам се широм Србије рађа још више деце“, рекла је проф. др Кисић и позвала и друге мајке које могу да остваре ово право да се пријаве.

Министарка Кисић је у Врању, у Основној школи „Вук Караџић“, са родитељима и ђацима присуствовала презентацији резултата пројекта „Породица – тврђава за све“, које је уз подршку Министарства за бригу о породици и демографију спровео Центар за друштвене интеграције из Врања.

Министарство ће, како је истакла проф. др Кисић, увек подржавати пројекте који за циљ имају да укажу на то колико је породица важна и колико је битно да сви чувамо наше породице, јер су породице наше највеће богатство.

У оквиру овог пројекта реализоване су радионице за децу, родитеље и друге чланове породица на тему међугенерацијске сарадње, упознавања са старим обичајима, са коришћењем дигиталних уређаја, радионице веза и плетења, старих игара.

Подели: