Додељене награде „Пријатељ породице 2023“

Доделом награда компанијама које су на најбољи начин ускладиле рад и родитељство  завршен je пројекат „Пријатељ породице 2023“, који су заједно спровели Министарство за бригу о породици и демографију и Привредна комора Србије.

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић честитала је компанијама које су награђене у пројекту „Пријатељ породице 2023“, наводећи да су оне  пример одговорних компанија, јер су својим запосленима на најбољи начин омогућиле усклађивање рада и родитељства. 

„Велики број компанија се пријавио за ову престижну награду, што је од великог значаја, јер се тиме показује да расте свест о томе колико је битно ускладити рад и родитељство. Срећна сам што је Министарство за бригу о породици и демографију део ове приче са Привредном комором Србије и верујем да ћемо следеће године имати још већу заинтересованост компанија“, рекла је проф. др Кисић.

Министарка Кисић је нагласила да је пројекат „Пријатељ породице 2023“ део многобројних активности у циљу побољшања демографске слике наше земље и део подршке наше државе породицама, родитељима и деци. 

Проф. др Кисић је истакла да је посебно срећна што ће Министарство за бригу о породици и демографију, у сарадњи са УНДП, у три компаније у категорији малих и средњих привредних друштава суфинансирати додатне активности у циљу још бољег усклађивања рада и родитељства.

Награда „Пријатељ породице 2023“ додељена је у три категорије – Велика привредна друштва, Привредна друштва са већинским учешћем Републике Србије и Мала и средња привредна друштва.

У првој категорији нагарада је припала компанијама: „Ђенерали осигурање Србија“, „Банка интеза“, „Нестле адриатик“, „Бамби“ и  „Нелт“. „Телеком Србија“ добитник је награде у категорији Привредна друштва са већинским учешћем Републике Србије, док су међу малим и средњим привредним друштвима ово престижно признање понеле компаније „Тестерал“ Јагодина, „Текстил“, Ужице и „Дигинет“ Зрењанин.

У име награђених компанија обратила се Ивана Тодоровић, директор Сектора за људске ресурсе и организацију Banca Intesа и поручила да ово признање долази као потврда и признање за низ пројеката и програма те банке који за циљ имају унапређење пословног окружења, добробити родитеља и свих запослених.

Жири су чинили представници Привредне коморе Србије, Владе РС и Министарства за бригу о породици и демографију, Фондације „Ана и Владе Дивац“ и Фондације „Равноправност“ и ТВ92.

Основни циљ пројекта „Пријатељ породице“ је подизање свести о значају повезивања рада и родитељства и креирања такве радне атмосфере у којој ће запослени имати могућност да дају свој максимум истовремено одржавајући баланс између времена проведеног на послу и са породицом.

Подели: