Ђурђевић Стаменковски у Народном фронту: Ово је место које припада будућности

Министар за бригу о породици и демографију, Милица Ђурђевић Стаменковски, заједно са министром породице, омладине и спорта Републике Српске, Селмом Чабрић обишла је Гинеколошко – акушерску клинику „Народни фронт“, где је породиљама уручила пригодне поклоне у знак захвалности, јер су, како је истакла, Србију учиниле још богатијом земљом.

„Ово је место које припада будућности, овде се слави живот“, нагласила је министар Ђурђевић Стаменковски и свим мајкама пожелела здравља и среће са својим бебама.

Ђурђевић Стаменковски је истакла да Министарство за бригу о породици и демографију управо све своје активности усмерава ка једном јасном циљу, а то је да у Србији буде што више деце и срећних и задовољних породица.

„Када је у питању подршка у борби за потомство, Србија је лидер у Европи и то је нешто чиме треба да се поносимо као држава. Наравно, потребно је и да се константно унапређујемо на свим пољима, као и у технологији, како бисмо били још бољи и остваривали резултате, који заправо третирају будућност“, истакла је министар.  

Министри Ђурђевић Стаменковски и Чабрић обишле су и лабараторију у којој се стварају ембриони вештачким путем,с обзиром на то да је Народни фронт установа у којој се и врши највише процеса вештачких оплодњи. Ђурђевић Стаменковски је захвалила свим лекарима и медицинском особљу на свему што чине да оним људима, који имају потешкоћа приликом зачећа, помогну да се остваре као родитељи.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Селма Чабрић истакла је да ће Република Србија и Република Српска наставити интезивирање сарадње у области демографије  и у наредном периоду, јер имају заједничке циљеве. Како је навела свака размена искустава је од великог значаја за обе земље.

Директор ГАК-а Народни фронт проф. др Жељко Миковић поделио је лепе вести, а то је да је у овој установи данас  99 беба, односно да је јуче рођено 32 нове бебе. Како је нагласио ово породилиште негује традицију европске и светске медицине и има велико одељење за вантелесну оплодњу, који је подржала Влада Србије.

„Нема земље у свету која је дала већа права за вештачку оплодњу, него што је то учинила Србија“, нагласио је Миковић.

Подели: