Ђурђевић Стаменковски на помену палом борцу, Славиши Ђорђевићу

Министарка за бригу о породици и демографију, Милица Ђурђевић Стаменковски, посетила је породицу Славише Ђорђевића, палог борца из села Петка код Лазаревца, који је пре 25 година изгубио живот на Косову и Метохији.

Заједно са његовом породицом, министарка Ђурђевић Стаменковски присуствовала је парастосу одржаном на гробљу у Петки, положила је венац испред његове вечне куће и одала почаст његовом херојству.

„Данас сам овде са породицом, мајком, оцем и сестром покојног Славише, да одамо почаст јунаку који је свој живот дао за слободу Србије. Будите поносни на свог сина, јер сте изнедрили јунака који служи на част кући Ђорђевића, без обзира што је та част плаћена најскупљом ценом – животом вашег сина“, навела је министарка.

Министарка је нагласила да је тих месеци, тих година, гинула српска младост, бранећи наше границе, бранећи Косово и Метохију.

 „Славиша је оправдао име које је добио на рођењу, он је заиста овенчан славом и живеће све док будемо ту да се сећамо његовог, и подвига његових ратних другова. Ако заборавимо њих, заборавили смо себе. Они су своје животе, своју младост и најлепше године дали да бисмо ми живели у слободи“, истакла је Ђурђевић Стаменковски. 

Присуство деце његове сестре на парастосу, како је навела министарка, доказ је да се ово огњиште није угасило, да ова кућа живи и да ће породице и нараштаји памтити Славишино име и све оно што су тадашње генерације урадиле за нашу земљу.

Подели: