Данас је Међународни дан породице

Данас се обележава Међународни дан породице и тим поводом Министарство за бригу о породици и демографију жели да истакне важност породице као једног од најчвршћих стубова опстанка и развоја једног друштва.

 

Намера да се породица врати на место које јој припада у српском друштву показана је и формирањем Министарства за бригу о породици и демографију. Министарство је већ обишло више од тридесет општина и градова у Србији, а у наредном периоду то ће и наставити да ради јер је један од циљева Министарства да посетимо све локалне самоуправе, да разговарамо са људима и да сагледамо све примере добре праксе.

 

Министарство ће направити један свеобухватни документ на основу кога ћемо предложити низ мера и предлога законских решења, а у циљу унапређења и очувања породице, породичних вредности и српског друштва у целини.

 

Породица је наша примарна кућа и сви заједно смо у обавези да радимо на томе да чувамо просперитет породице, и да покушамо да је заједничким снагама ојачамо и оснажимо.

 

Данас, као и сваког другог дана, имамо обавезу да водимо рачуна о сваком члану наше породице, да негујемо добре односе пуне међусобног поштовања и љубави, јер на тај начин чувамо своју породицу, свој град и своју државу.

 

Срећан Међународни дан породице.

Подели: