Борба за бољу демографску слику заједнички задатак свих у друштву

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић разговарала је са представницима Савеза самосталних синдиката Београда о унапређењу мера популационе политике.

Министарка Кисић је захвалила овом синдикату на предлогу мера популационе полиитке, који су јавности представили пре два месеца, наводећи да је борба за бољу демографску слику заједнички задатак свих у друштву.

Проф. др Кисић је нагласила да је сваки предлог у циљу унапређења популационих мера добродошао и да Министарство цени напоре Савеза самосталних синдиката Београда на том пољу.

Министарство за бригу о породици и демографију, према њеним речима, већ предузима неке од активности које је овај синдикат изложио у свом програму мера, међу којима су и активности на усклађивању рада и родитељства, у чему сарађује и са Привредном комором Србије.

Министарка Кисић је навела да је финансијска подршка породицама са децом никада већа и да је ове године за те сврхе из републичког буџета издвојено 87 милијарди динара.

Представници Савеза самосталних синдиката Београда истакли су да је демографија питање број један у Србији и да је зато неопходно да се сви укључе у сагледавање мера које би допринеле да се Србија избори са неповољним трендовима у овој области.

Подели: