Бољи живот најстаријих један од приоритета Владе Републике Србије

Бољи живот наших најстаријих суграђана један је од приоритета Владе Републике Србије, изјавила је државна секретарка у Министарству за бригу о породици и демографију Стана Божовић на другом јавном слушању о Предлогу стратегије за унапређење положаја старијих лица у Републици Србији за период од 2024. до 2030. године, које је одржано у Новом Саду.

Божовић је подсетила да у Републици Србији не постоји кровни документ јавне политике за старије, због чега је доношење новог стратешког оквира од великог значаја.

Доношење нове стратегије за унапређење положаја старијих лица, чију је израду иницирало Министарство за бригу о породици и демографију, је још један у низу корака којима показујемо да нам је итекако стало до ове групације становника и да истински желимо да буде побољшан квалитет њиховог живота, рекла је Божовић.

Државна секретарка је истакла да је Предлог стратегије заснован на концепту активног старења, да узима у обзир потребе старијих, али и њихове капацитете, ставове и допринос даљем развоју наше земље.

Јавна расправа о Предлогу стратегије траје до 15. августа, а Божовић је захвалила свим учесницима на доприносу да нови стратешки оквир буде што бољи и ефикаснији.  

На јавној расправи у Новом Саду говорили су и заменик покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова Ђорђе Тодоров и чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Данијела Костић.

Подели: