Бољи услови за боравак и игру деце у вртићу „Невен“ у Пироту

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић обишла је у Пироту радове на реконструкцији вртића „Невен“, који су финансирани заједничким средствима Министарства за бригу о породици и демографију и Града Пирота.

Проф. др Кисић је подсетила да је Град Пирот једна од 52 локалне самоуправе које је Министарство за бригу о породици и демографију финансијски подржало у циљу спровођења пронаталитетних пројеката и унапређења подршке родитељима и деци.

„Један од градова које смо подржали јесте и Пирот, који много улаже из сопственог буџета када је у питању подршка родитељима и деци. Сви наши пројекти су у циљу да деци обезбедимо срећније, безбрижније и лепше детињство“, истакла је Кисић и додала да је Министарство за пројекте у Граду Пироту издвојило више од 11 милиона динара.

Директорка Предшколске установе „Чика Јова Змај“ Оливера Вукојевац захвалила је министарки Кисић и Министарству за бригу о породици и демографију на издвојеним средствима, уз помоћ којих ће деца вртића „Невен“ имати још боље услове за боравак и игру.

Радови ће, према њеним речима, бити готови почетком децембра, а укључују сређивање дворишта, обнову фасаде, замену столарије и уређење тријажне изолационе собе.

Министарка Кисић је у Пироту посетила и Дом здравља, где је средствима Министарства за бригу о породици и демографију, а у циљу унапређења репродуктивног здравља жена, обезбеђен ЦТГ апарат и гинеколошки сто за особе са инвалидитетом. 

Подели: