Без деце страдале у саобраћају – заједничка визија

Министарство за бригу о породици и демографију искрени је партнер Агенције за безбедност саобраћаја у остваривању визије да у Србији више ниједно дете не изгуби живот у саобраћају, поручила је ресорна министарка проф. др Дарија Кисић, на Националној конференцији о безбедности деце као путника, коју је у Новом Саду организовала ова агенција.

Проф. др Кисић је навела да је у последње три године 34 деце смртно страдало на путевима у Србији, а да је 3.927 повређено.
„Када сам чула податак да на свака четири минута широм света једно дете страда на путевима као учесник у саобраћају, схватила сам да је од почетка ове конференције, која је у том моменту трајала 20-так минута, петоро деце изгубило живот. Визија Агенције за безбедност саобраћаја – 0 погинуле деце у саобраћајним незгодама је једина права визија и треба да буде визија свих нас“, навела је Кисић.

Министарка Кисић је рекла да о сигурности и безбедности деце треба да брину сви, у сваком моменту и у свакој ситуацији.
„Болест и повреде деце су најтежи моменти који могу да се десе у животу. На жалост, на настанак неких обољења не можемо да утичемо, али када су у питању повреде настале у саобраћају на то итекако можемо да утичемо и да превенирамо. У сваком моменту треба да будемо свесни да ризик постоји и да урадимо све да то спречимо“, нагласила је Кисић.

Проф. др Кисић је додала и да ће Министарство за бригу о породици и демографију и Агенција за безбедност саобраћаја у наредном периоду спровести низ активности у циљу да се што је више могуће смањи број деце страдале у саобраћају.

Подели: