54. Међународни сусрет деце Европе „Радост Европе“

Међународни сусрет деце Европе „Радост Европе“, највећа и најстарија манифестација дечјег стваралаштва у Србији, биће одржана по 54. пут у Београду, од 1. до 6. октобра.

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић истакла је на конференцији за новинаре да ће Београд следеће седмице бити центар радости, дечијих осмеха и дружења.

„Бескрајно сам поносна на чињеницу да је наш град по 54. пут домаћин ове манифестације, а слоган под којим се одржава – Тачно испод звезде, говори све. Наш Београд и наша Србија лоцирани су управо ту, одмах испод звезда“, рекла је Кисић.

Министарка Кисић је додала да ће у оквиру манифестације деца из београдских основних школа бити домаћини младима из 14 земаља и да ће то бити прилика да се млади упознају, друже, уче једни од других о култури, обичајима.

У оквиру манифестације биће организована изложба јубиларног XXV Међународног ликовног конкурса, традиционални карневал кроз центар града, Гала концерт у МТС дворани, концерти  „Сусрети пријатељства“ у сали „Донка Шпичек“ у Дечјем културном центру Београд, као и еколошко-спортски дан.

„Програм је пун разних активности. Верујем да смо се сви, гледајући програм активности, вратили у детињство и осетили усхићење, енергију и знатижељу које детињство носи са собом“, навела је Кисић.

Овогодишњи Међународни сусрет деце Европе „Радост Европе“ посвећен је јубилеју 80 година од првог издања књиге ,,Мали принц”.

Подели: