Сарадња са Природно-математичким факултетом у Новом Саду у области демографије

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић и декан Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду проф. др Милица Павков Хрвојевић потписале су Протокол о сарадњи, чији је циљ успостављање међуинституционалне сарадње у области демографије.

Министарка Кисић је истакла да је демографија најважније питање и да је зато размена искустава и знања у овој области увек добородошла.

Проф. др Кисић је нагласила да је Департман за географију, туризам и хотелијерство, на којем се у оквиру Катедре за друштвену географију изучава и демографија, препознат као значајан партнер и да ће потписивање овог документа омогућити стратешку сарадњу.

Проф. др Павков Хрвојевић рекла је да постоји значајан простор за сарадњу са Министарством за бригу о породици и демографију, а посебно у делу истраживачко-научног рада, који је итекако значајан и важан при креирању даљих политика и мера.

Министарство и Факултет ће сарађивати, поред осталог, на анализи, обради и тумачењу индикатора демографских кретања и промена становништва, у реализацији и припреми пројеката, као и другим активностима у области демографије.

Подели: