Кутак за породице у више локалних самоуправа

Министарство за бригу о породици и демографију у наредном периоду планира низ активности за подршку родитељима и родитељству, а један од првих корака је пројекат „Кутак за породицу“ у више локалних самоуправа у Србији, изјавила је ресорна министарка проф. др Дарија Кисић приликом посете вртићу у месту Долово поред Панчева.
Министарка Кисић је указала да ће пројекат „Кутак за породицу“ допринети да родитељи, баке и деке, још квалитетније проводе заједничко време са децом.
Кисић је додала да ће активности Министарства у наредном периоду бити усмерене и на повећање капацитета просторија где бораве деца, као што је урађено у вртићу у Долову, који је први вртић који је отворен у овом месту.
„Отварање вртића показује да у овом месту има доста деце која са својим породицама живе у овом делу наше Србије и управо је то највећа срећа. Деца су наша будућност и све што радимо радимо због њих“, навела је Кисић.
Проф. др Кисић је истакла да је поред финансијских издвајања државе, међу којима је и родитељски додатак, који је од 1. јануара увећан и за рођење првог детета износи више од 345.000 динара, значајна и подршка коју локалне самоуправе пружају родитељима.
„Овом приликом бих похвалила Град Панчево, који издваја додатна финансијска средства у оквиру подршке породицама са децом. То су све мере које итекако значе и то су активности на којима треба и морамо да радимо заједно, а све са циљем да нас има што више“, рекла је Кисић, која је деци уручила слатке пакете.
Заменица градоначелника Панчева Драгана Купрешанин рекла је да је тај град за адаптацију и опремање вртића у Долову, који се налази у оквиру Основне школе „Аксентије Максимовић“ и који похађа 47 деце уразста од 3 до 5 година, издвојио седам милиона динара. Купрешанин је додала да је у плану да се и у оквиру школе у оближњем Банатском Новом Селу реконструише простор за потребе вртића, а све у циљу да и деца из тог места, као што је случај са децом из Долова, иду у вртић у свом месту.
Купрешанин је захвалила министарки Кисић на посети, што је обрадовала децу поклонима и што пружа континуирану подршку граду Панчеву.

Подели: